Sunday 17 April 2016

Filled Under:

Resepi Medhu Vadai


Bahan
Kacang ulunthu
Halia
Jintan manis
Bawang merah
Cili hijau (ikut kepedasan anda)
Daun kari
Garam secukup rasa


1. Rendam ulunthu untuk 3 jam.
2. Toskan air dan kisar ulunthu dan halia sampai lembut.
* boleh tambah air sikit sikit..
Kisar sampai paste lembut.
Masukkan jintan manis bila paste hampir lembut.. (macam kapas)
3. Potong bawang merah , cili dan daun kari kecil-kecil.
4. Gaul sebati dgn paste ulunthu. Masukkan garam secukup rasa
* kalau paste jadi cair, boleh tambah tpg beras 1 sudu makan besar.


Buat mcam donut... i guna daun sirih atau plastik untuk bentuk bulat. Then goreng dalam minyak.
Enjoy...!!!







Sumber:  Facebook Kalai Theivanai Kuppusamy




0 comments:

Post a Comment